بازدید وزیر ارتباطات از پارک فناوری پردیس

بازدید وزیر ارتباطات از پارک فناوری پردیس

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان بازدید از ناحیه نوآوری پردیس، با شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات به گفت‌وگو نشستند.

به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان نرم افزار تلفن همراه ایران؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در هفته جاری، در جریان بازدید از پارک فناوری پردیس، با شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات به نشست و گفتگو پرداختند. زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات علاوه بر بازدید از فضای کار اشتراکی “کوآپ” از شرکت‌های فناپ و نوسا، مستقر در پارک فناوری پردیس هم بازدیدی داشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در این بازدید نشستی با حضور شرکت‌های فعال در حوزه ICT پارک داشت و به گفت‌وگو با این شرکت‌ها پرداخت. در این نشست شرکت‌های فعال در حوزه ICT به بیان مشکلات خود در حوزه‌های کاریِ مختلفِ مرتبط با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداختند.
در این دیدار سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به سهم قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور گفت: به طور خاص و در ناحیه نوآوری پردیس، تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در حوزه الکترونیک، میکروالکترونیک، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع و تجهیزات پیشرفته مستقر شده اند و اکنون پروژه ایجاد بزرگ ترین ناحیه نوآوری به وسعت ۱۰۰۰ هکتار در مسیر تحقق است.
ستاری، از ایجاد اشتغال درخور توجه شرکت‌های مستقر در ناحیه نوآوری پردیس گفت و ادامه داد: ۷۰۰۰ نفر در شرکت‌های پارک فناوری پردیس فعالیت می‌کنند که بالغ بر ۵۰ نفر از آنان، نخبه‌های بازگشته به کشور در قالب حمایت معاونت علمی و فاوری هستند. دستاوردهای فناورانه شرکت‌ها، به بسیاری از صنایع از جمله نفت، نیرو و کشاورزی نیز کمک کرده است.
به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۲۷۰۰ نیروی انسانی به کشور بازگشته اند که ۵۰ نفر در شرکت های پارک فناوری پردیس، کارخانه‌های نوآوری و سایر نواحی، شرکت های دانش‌بنیان خلاق خود را ایجاد کرده اند.

راه اندازی و توسعه کارخانه‌های نوآوری در دیگر استانها

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، به راه‌اندازی کارخانه‌های نوآوری با هدف همسو کردن آنها اشاره کرد و افزود: علاوه بر تهران، در سایر استان‌های کشور نیز اماکنی که متروکه و بلااستفاده بودند، به مأمنی برای خلق نوآوری‌ها و تبدیل ایده‌های نیروی انسانی خلاق به پدیده تبدیل شده است. یکی از بهترین کارخانه های نوآوری کشور در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شده است و به زودی تعداد این کارخانه‌های نوآوری استانی افزایش خواهد یافت. به طوری‌که تا یک ماه آینده، کارخانه نوآوری یزد در یکی از بهترین نقاط این استان راه‌اندازی می‌شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، هدف از راه‌اندازی نواحی و پهنه‌های نوآوری را فرهنگ‌سازی و ترویج رویکرد حمایت از ایده‌های نوآورانه در سراسر کشور دانست و گفت: «در بخش های مختلف پایتخت این اماکن و پهنه ها در حال راه اندازی و الگوسازی برای سایر بخش های کشور است؛ در واقع، پارک فناوری پردیس ایده‌های نو را نمونه سازی و آزمایش می‌کند تا در سایر نقاط کشور پیاده سازی شود.»
ستاری، شبکه نوآوری تهران را بستری مجازی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و خلاق معرفی کرد و ادامه داد: این شبکه، بدون محدودیت مکانی، خدمات مورد نیاز فعالان زیست‌بوم نوآوری را ارائه می دهد.

ایجاد زیرساخت مهمترین هدف توسعه شرکت های دانش بنیان

ستاری، حمایت از توسعه بخش‌های مختلف زیست‌بوم نوآوری در قالب‌های گوناگون را حمایت بخش خصوصی از پژوهش عنوان کرد و افزود: «تمامی این زیرساخت ها ایجاد شده اند تا بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند چراکه تمام این ظرفیت ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش به اشتغال، کارآفرینی و ارز آوری می‌رسد.
وی، ایجاد پهنه ها و زیرساخت ها را یکی از مهم‌ترین لازمه های توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق خدماتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: اگرچه فرآیند فعالیت و نحوه دریافت بسیاری از مجوزها برای اشتغال این کسب و کارها توسط معاونت علمی و فناوری تسهیل شده است، اما فعالان این کسب و کارها، نیاز دارند که از فضایی مناسب برای ارائه خدمات برخوردار باشند. اگر این فضای لازم به آنان اختصاص یابد قطعا شاهد تحولی در توسعه کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد خلاق و دیجیتال خواهیم بود.

بازدید وزیر ارتباطات از پارک فناوری پردیس
حمایت از توسعه کسب‌کارهای دانش‌بنیان و خلاق

در ادامه این بازدید عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستاوردهای ناحیه نوآوری پردیس، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق را ارزشمند دانست و گفت: ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه نیروی انسانی وجود دارد که بخشی از آن با تلاش‌های اثربخش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اشتغال رسیده و در سال‌های اخیر مسیر خوبی برای کارهای فناورانه هموار شده است. همین الان محصولات پارک پردیس به ۸۰ کشور صادر می شود که این موضوع خود یک نشانه بر توانمندی است.
زارع پور خاطر نشان کرد: حمایت‌های وزارت ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان در دوره جدید از شرکت‌های فعال در حوزه IT مبتنی بر ماموریت‌هایی خواهد بود که برایشان ترسیم خواهیم کرد.
وی در خصوص راه اندازی پارک اقتصاد دیجیتال در پارک فناوری پردیس که در دولت گذشته با وزارت ارتباطات دیده شده بود، توضیح داد: «این موضوع نیز در دستور کار دولت سیزدهم است، چون بحث اقتصاد دیجیتال یک موضوع بین بخشی است، چندین وزارتخانه و معاونت‌های مختلف ریاست جمهوری درگیر هستند. این طرح بسیار کلیدی است؛ چرا که بین ۴ تا ۵ درصد از تولید ناخالص ملی کشور مبتنی بر اقتصاد دیجیتال است که با هدف گذاری که ما کردیم، این رقم را در پایان چهارسال به ۱۰ درصد خواهیم رساند.»
زارع پور یادآور شد: «برخی از کشورها نیز تا ۳۵ درصد سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی را نیز رفته اند، این مهم زیرساخت هایی لازم دارد از جمله اینکه باید پارک های حوزه اقتصاد دیجیتال و مراکز نوآوری اقتصاد دیجیتال شکل بگیرد، انشالله ما اولین مجموعه را با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کلید خواهیم زد.»

اقدام مثبت در حوزه تجاری سازی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به حمایت از کسب ‌و کارهای خدماتی این حوزه در همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: «حرکت بسیار خوبی در حوزه تولید فناوری، تجاری سازی و اشتغال فناورانه شکل گرفته و این زیرساخت ایجاد شده و بروز و ظهور آن را در پارک علم و فناوری شاهدیم. گام بعدی و مسیر پیش رو، اشتغال به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات است و این ظرفیت موجود در حوزه خدمات به جای محصول، ظرفیت بزرگی است که می تواند زمینه ایجاد صدها هزار شغل باشد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر این‌که ‌باید شرکت‌های خدمات‌محور فناوری اطلاعات و ارتباطات، جامعه را با دستاوردهای فرزندان نخبه کشور پیوند بزنند، ادامه داد: این خدمات باید الکترونیکی و هوشمند شود و خدمات بخش عمومی بر بستر دولت الکترونیک برای تمامی اقشار جامعه در دسترس باشد.
وی ادامه داد: طعم شیرین خدمات فناورانه را به زندگی مردم ببریم و این کار، در بخش هایی اتفاق افتاده و توانمندی اثبات شده است، اما باید روندی یکپارچه بگیرد و در جهت کارآمدی، توسعه فناوری و در نهایت بهبود زندگی مردم شکل بگیرد.

تاکید بر بومی سازی و هموار کردن مسیر اشتغال

زارع‌پور، یکی از اهداف مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ایجاد و توسعه زیرساخت های ارتباطی برشمرد و گفت: در تلاش هستیم توسعه فناوری‌های پیشرفته ارتباطی را تا جای ممکن محقق کنیم. با توجه به این که فناوری های جدیدی که در حال ظهور هستند این زیرساخت باید به تمامی نقاط کشور توسعه پیدا کند. در تحقق این راهبرد، بومی سازی را در اولویت داریم و تلاش می کنیم که از ظرفیت های موجود استفاده کنیم. اما باید سرعت و کیفیت در استفاده از تولیدات بومی مورد توجه قرار بگیرد.
وی از اهمیت این تبدیل دستاوردهای فناورانه کشور به جریان گفت و ادامه داد: «مراکز نوآوری، کارخانه‌های نوآوری و پارک‌های علم و فناوری می‌توانند مسیر را سامان دهی کنند، اگر مسائل دیپلماسی هم حل شود، آورده این شرکت ها به دلار خواهد بود و این ظرفیت را داریم که در رقابت با سایر رقبا، حرفی برای گفتن داشته باشیم.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که باید مسیر اشتغال فناورانه با حداقل هزینه هموار شود، ادامه داد: باید موانع و مرزها از بین برود، زیرا این همان مسیری است که دنیا به سوی آن حرکت می کنند و ما نیز می توانیم این کار را با پیشگامی پارک های علم و فناوری به ویژه پارک فناوری پردیس ایجاد کنیم و بتوانیم این مسیر را توسعه دهیم؛ بسیاری از مشکلات و خلأها در حوزه اشتغال به ویژه اقتصاد خلاق و دیجیتال حل شدنی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن بازدید از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فعال در اقتصاد دیجیتال، زیرساخت‌های الکترونیک، مخابرات، خدمات اینترنت و پرداخت دیجیتال، با فعالان فناور این شرکت‌ها گفت‌ وگو کرد. وی همچنین در جریان روند توسعه پردیس اقتصاد دیجیتال در ۳۰ هکتار و با حمایت وزارت ارتباطات و اطلاعات قرار گرفت.

 

اشتراک گذاری مطلب

مطالب مرتبط