به گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان نرم افزار تلفن همراه ایران؛ در راستای برگزاری اولین بزرگداشت روز ملی شهر هوشمند در سال ۱۴۰۰، نشست هم اندیشی با محوریت موضوع تدوین دستور کار شهر هوشمند در تهران برگزار شد.
در این نشست که با حضور معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند برگزار شد، اعضای این نشست به بیان مطالبی پیرامون مسائل شهر هوشمند پرداختند.
امین قریبی معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند در ابتدای این نشست در رابطه با رویداد روز ملی شهر هوشمند، برنامههای آن و پیشنشستهای تدوین دستور کار شهر هوشمند توضیحاتی بیان کرد.
مهندس سعید رسولاف، رییس انجمن تولیدکنندگان تلفن همراه ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در این جلسه، در خصوص چالشهای تحقق شهر هوشمند به مواردی همچون نبود متولی رسمی برای اقدامات حوزه شهر هوشمند، مسائل امنیتی و نقش فعالان بخش خصوصی در راستای تحقق شهر هوشمند اشاره کرد.
دکتر امین فرجی گزارشی پیرامون ضرورت تدوین دستور کار شهر هوشمند و نمونههای مشابه آن در سطح بینالملل از جمله دستور کار شهری جدید که در سال ۲۰۱۶ در کیتو اکوادور با همکاری UN-HABITAT منتشر شده است، ارائه کرد.
در ادامه این رویداد دکتر گشتاسب مظفری، دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی نکاتی را پیرامون دیپلماسی شهری ارائه و به ضرورت همکاریهای ملی و محلی در راستای تحقق شهر هوشمند اشاره کرد.
وی همچنین، از آمادگی مجمع شهرداران آسیایی در راستای ارتباط با شهرهای خواهرخوانده آسیایی خبر داد.
مهمترین چالشهای هوشمندسازی شهرها
مهندس همایون یزدانپناه، رئیس ستاد شهر هوشمند شهرداری قم نیز پیرامون آسیبشناسی اقدامات دو دهه اخیر در حوزه شهر الکترونیک و شهر هوشمند در ایران، به ذکر مواردی پرداخت که بر اساس آن، نبود مدیریت یکپارچه شهری در ایران بهعنوان مهمترین چالش این حوزه مطرح شد.
وی در ادامه به مدل بومی ایجاد شهر هوشمند اشاره کرده و سپس مهندس قریبی در رابطه با این مقوله به نکاتی که در مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران در دست انجام است، اشاره کردند.
دکتر مهدی علیان، استاد دانشگاه و دبیر کارگروه طراحی و برنامهریزی شهری هوشمند مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران، از دیگر میهمانان این پیش نشست بود که در خصوص اهداف شهر هوشمند، خلاءهای نهادی و ساختاری در ایران مطالبی را ارائه کرده و به مدل بومی تهران هوشمند اشاره کرد.
در پایان مهندس قریبی پیرامون موضوع متولی شهرهای هوشمند در ایران به کمیته ملی شهر هوشمند اشاره کرد و گفت: این کمیته با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران از اواخر سال ۱۳۹۹ تشکیل شده و با تشکیل کمیته ملی شهر هوشمند، متولی شهرهای هوشمند در ایران مشخص شده است.
در پایان این جلسه موارد مطرح شده توسط اعضای پنل جمعبندی و به برخی از اقدامات مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران در راستای تحقق درست و اصولی شهر هوشمند و تحول هوشمند در ایران اشاره شد.